Tři letní kávové drinky, které můžete vypít nebo sníst. Jahodové kapučíno nebo kávová pěna jsou letošními hity (2024)

Tři letní kávové drinky, které můžete vypít nebo sníst. Jahodové kapučíno nebo kávová pěna jsou letošními hity (1)Hana Malénková18. 6. 2024Vaření

Tři letní kávové drinky, které můžete vypít nebo sníst. Jahodové kapučíno nebo kávová pěna jsou letošními hity (2)

V horkém letním počasí nás obvykle popíjení teplé kávy tak neláká, kofeinem ale někdy potřebujeme nadopovat bez ohledu na vedra. O to víc se v tomto období hlásí o slovo studené kávové nápoje. Ty se obvykle obohacují nejen o led, ale i další ingredience a někdy jsou i tak vydatné a chutné, že nahradí dezert.

` : `

`;const AD_CONTENT_ID_GAM_SQUARE_1_69 = top.__burdaAds.isSeznam() ? "ssp-zone-235296" : "GAM-square-1";if (AD_TPL_GAM_SQUARE_1_69 === '' || AD_CONTENT_ID_GAM_SQUARE_1_69 === '') {currentScript.insertAdjacentHTML('beforebegin', `

`);var wrapperElement = currentScript.parentElement;var closestParent = wrapperElement.closest('.b-ad');if (closestParent) {closestParent.style.display = 'none';}return;}if (top.__burdaAds.isSeznam()) {if (top.__burdaAds.getDevice() === 'desktop' || top.__burdaAds.getDevice() === 'tablet') {currentScript.insertAdjacentHTML('beforebegin', AD_TPL_GAM_SQUARE_1_69);}} else {let pushAd = false;if (top.__burdaAds.getDevice() === 'desktop' || top.__burdaAds.getDevice() === 'tablet') {currentScript.insertAdjacentHTML('beforebegin', AD_TPL_GAM_SQUARE_1_69);pushAd = true;}if (pushAd) {window.googletag = window.googletag || { cmd: [] };googletag.cmd.push(function () {googletag.display(AD_CONTENT_ID_GAM_SQUARE_1_69);});}}})();

Letní kávové hity

Jen co teploty vystoupají do patřičně letních hodnot, které v nás vzbuzují potřebu se trochu zchladit, začínáme se poohlížet po nějakých letních ledově vychlazených drincích, jež nám poskytnou vítané osvěžení.

V letních měsících se tak výrazně zvyšuje zájem o různé ledové kávy a snad každý rok se objevuje nějaká novinka, kterou všichni chtějí ochutnat a často ji nabízejí i různé kávové řetězce. Některé si dokonce získají takovou oblibu, že jejich popularita přetrvá i několik dalších sezon. A jaké kávové drinky pofrčí toto léto?

Mohlo by vás zajímat

Tři letní kávové drinky, které můžete vypít nebo sníst. Jahodové kapučíno nebo kávová pěna jsou letošními hity (3)

Espresso orange: Dokonalý a úžasně osvěžující drink s kombinací netradičních ingrediencí báječně osvěží a povzbudí

Šlehaná kávová pěna

Přímo vynikající kávový dezert, který vás dokáže ipovzbudit, vytvoříte snadno z obyčejné instantní kávy, cukru a vody, a to během chvilky. Stačí dát vše jen do misky a prošlehat metličkou nebo sítkem a vznikne nádherně hustá kávová pěna.

` : `

`;const AD_CONTENT_ID_GAM_SQUARE_1_DYNAMIC_67 = top.__burdaAds.isSeznam() ? "ssp-zone-235296-dynamic" : "GAM-square-1-dynamic";if (top.__burdaAds.isSeznam()) {BurdaDynamicAdsConfig.push({ config: {dynamicPositions: ["zone-235296"],dynamicGroupName: "rectangle-article",dynamicNonConsentIds: ["PX-square-1"],id: "zone-235296",nonConsentId: "PX-square-1",width: '', height: '', className: "unknown",traffic: "seznam",devices: ['desktop', 'tablet'],format: "unknown",elements: [{ id: "ssp-zone-235296" }],callbacks: {slotRenderEnded: function (advertElement, isEmpty) {console.log('SEZNAM DYNAMIC AD RENDERED');console.log(advertElement, isEmpty);},},}});} else {BurdaDynamicAdsConfig.push({ config: {dynamicPositions: ["square-1", "square-2"],dynamicGroupName: "rectangle-article",dynamicNonConsentIds: ["PX-square-1", "PX-square-2"],id: "square-1",nonConsentId: "PX-square-1",width: '', height: '', className: "square",traffic: "burda",devices: ['desktop', 'tablet'],format: "rectangle",elements: [{ id: 'GAM-' + "square-1" }],callbacks: {slotRenderEnded: function (advertElement, isEmpty) {console.log('DYNAMIC AD RENDERED');console.log(advertElement, isEmpty);},},}});}if (AD_TPL_GAM_SQUARE_1_DYNAMIC_67 === '' || AD_CONTENT_ID_GAM_SQUARE_1_DYNAMIC_67 === '') {currentScript.insertAdjacentHTML('beforebegin', `

`);var wrapperElement = currentScript.parentElement;var closestParent = wrapperElement.closest('.b-ad');if (closestParent) {closestParent.style.display = 'none';}return;}if (top.__burdaAds.isSeznam()) {if (top.__burdaAds.getDevice() === 'desktop' || top.__burdaAds.getDevice() === 'tablet') {currentScript.insertAdjacentHTML('beforebegin', AD_TPL_GAM_SQUARE_1_DYNAMIC_67);}} else {let pushAd = false;if (top.__burdaAds.getDevice() === 'desktop' || top.__burdaAds.getDevice() === 'tablet') {currentScript.insertAdjacentHTML('beforebegin', AD_TPL_GAM_SQUARE_1_DYNAMIC_67);pushAd = true;}}})();

Tu můžete servírovat ve sklenici jako samostatný dezert posypaný kakaem nebo jíozdobit mléko doplněné ledem a máte vynikající ledovou kávu ozdobenou nadýchanou pěnou. Pokud byste chtěli dezert krásně vychlazený, můžete přidat led a pěnu si připravit v mixéru následujícím způsobem.

Budete potřebovat: 100 g ledu, 20 g instantní kávy, 100 ml vody, cukr podle chuti.

Všechny ingredience dejte do mixéru nebo sekáčku a důkladně promixujte, dokud nevznikne hustá pěna. Tu rozdělte do sklenic a posypejte kakaem nebo čokoládovými hoblinkami či jiným sladkým zdobením. Ihned podávejte.

Náš tip: Dezert jsme si popsali, nápoj z výše uvedeného vytvoříte pouhým přidáním vody.

Mohlo by vás zajímat

Tři letní kávové drinky, které můžete vypít nebo sníst. Jahodové kapučíno nebo kávová pěna jsou letošními hity (4)

Banánová káva z TikToku: Nejnovější hit sociálních sítí má krémovou konzistenci a je výtečným spojením kávy a dezertu

Jahodové cappuccino

Takovýmdezertem, navíc vylepšeným o ovoce, je i jahodové cappuccino, které letos nabízejí v síti francouzských pekařství Paul.Jsou v něm opravdové jahody, tedy jahodové pyré (u Paula používají odřezky jahod, které nevyužili do svých zákusků), jejichž chuť se zajímavě snoubí s chutí kávy. I tato káva se podává ledově vychlazená a ještě zjemněná mlékem. A protože sezona jahod právě vrcholí, můžete si tento voňavý kávový nápoj připravit i doma. Jak na to?

Budete potřebovat: hrst jahod, led, 80 ml mléka, 10 g cukru a 1 dvojité espresso.

Na dno sklenice dejte jahody, zasypejte je cukrem a pak je rozmačkejte. Nalijte na ně mléko a na ně opatrně espresso, aby se vytvořily dvě vrstvy. Nakonec opatrně nalijte našlehané mléko, aby nápoj zdobila pěna jako na cappuccinu.

` : `

`;const AD_CONTENT_ID_GAM_SQUARE_2_DYNAMIC_88 = top.__burdaAds.isSeznam() ? "ssp-zone-235296-dynamic" : "GAM-square-2-dynamic";if (top.__burdaAds.isSeznam()) {BurdaDynamicAdsConfig.push({ config: {dynamicPositions: ["zone-235296"],dynamicGroupName: "rectangle-article",dynamicNonConsentIds: ["PX-square-1"],id: "zone-235296",nonConsentId: "PX-square-1",width: '', height: '', className: "unknown",traffic: "seznam",devices: ['desktop', 'tablet'],format: "unknown",elements: [{ id: "ssp-zone-235296" }],callbacks: {slotRenderEnded: function (advertElement, isEmpty) {console.log('SEZNAM DYNAMIC AD RENDERED');console.log(advertElement, isEmpty);},},}});} else {BurdaDynamicAdsConfig.push({ config: {dynamicPositions: ["square-1", "square-2"],dynamicGroupName: "rectangle-article",dynamicNonConsentIds: ["PX-square-1", "PX-square-2"],id: "square-2",nonConsentId: "PX-square-2",width: '', height: '', className: "square",traffic: "burda",devices: ['desktop', 'tablet'],format: "rectangle",elements: [{ id: 'GAM-' + "square-2" }],callbacks: {slotRenderEnded: function (advertElement, isEmpty) {console.log('DYNAMIC AD RENDERED');console.log(advertElement, isEmpty);},},}});}if (AD_TPL_GAM_SQUARE_2_DYNAMIC_88 === '' || AD_CONTENT_ID_GAM_SQUARE_2_DYNAMIC_88 === '') {currentScript.insertAdjacentHTML('beforebegin', `

`);var wrapperElement = currentScript.parentElement;var closestParent = wrapperElement.closest('.b-ad');if (closestParent) {closestParent.style.display = 'none';}return;}if (top.__burdaAds.isSeznam()) {if (top.__burdaAds.getDevice() === 'desktop' || top.__burdaAds.getDevice() === 'tablet') {currentScript.insertAdjacentHTML('beforebegin', AD_TPL_GAM_SQUARE_2_DYNAMIC_88);}} else {let pushAd = false;if (top.__burdaAds.getDevice() === 'desktop' || top.__burdaAds.getDevice() === 'tablet') {currentScript.insertAdjacentHTML('beforebegin', AD_TPL_GAM_SQUARE_2_DYNAMIC_88);pushAd = true;}}})();

Náš tip:Jak z drinku naopak připravit dezert? Na dno sklenice dejte domácí jahodové pyré, přelijte jedním espressem a dozdobte šlehačkou.

Mohlo by vás zajímat

Tři letní kávové drinky, které můžete vypít nebo sníst. Jahodové kapučíno nebo kávová pěna jsou letošními hity (5)

Dalgona coffee, espresso tonic nebo nitro cold brew? Připomeňte si nejslavnější kávové speciality poslední doby

Espresso martini granita

Pokud u letního drinku oceníte, když mu grády dodává nějaký alkoholický nápoj, možná vás zaujme tato ledová verze espressa martini. Espresso martini je již léta populární kávový koktejl, jehož popularita se v poslední době opět zvyšuje. Na tomto nápoji je zajímavý fakt, že v něm překvapivě není martini, ale kávový likér, káva a vodka.

Název získal podle typické sklenice do tvaru V, v níž se původně podával. I když je drink sám o sobě studený, v létě si jej můžete vychutnat v podobě ještě ledovějšího nápoje – tedy granity, což je vynikající dezert velmi blízký zmrzlině. A jak ji připravíte?

Budete potřebovat: 2 šálky espresa nebo jiné uvařené kávy, ¼ šálku cukru, 2 lžičky kávového likéru, ¼ šálku vodky, 2 šálky vody a šlehačkuna podávání.

` : `

`;const AD_CONTENT_ID_GAM_SQUARE_1_DYNAMIC_89 = top.__burdaAds.isSeznam() ? "ssp-zone-235296-dynamic" : "GAM-square-1-dynamic";if (top.__burdaAds.isSeznam()) {BurdaDynamicAdsConfig.push({ config: {dynamicPositions: ["zone-235296"],dynamicGroupName: "rectangle-article",dynamicNonConsentIds: ["PX-square-1"],id: "zone-235296",nonConsentId: "PX-square-1",width: '', height: '', className: "unknown",traffic: "seznam",devices: ['desktop', 'tablet'],format: "unknown",elements: [{ id: "ssp-zone-235296" }],callbacks: {slotRenderEnded: function (advertElement, isEmpty) {console.log('SEZNAM DYNAMIC AD RENDERED');console.log(advertElement, isEmpty);},},}});} else {BurdaDynamicAdsConfig.push({ config: {dynamicPositions: ["square-1", "square-2"],dynamicGroupName: "rectangle-article",dynamicNonConsentIds: ["PX-square-1", "PX-square-2"],id: "square-1",nonConsentId: "PX-square-1",width: '', height: '', className: "square",traffic: "burda",devices: ['desktop', 'tablet'],format: "rectangle",elements: [{ id: 'GAM-' + "square-1" }],callbacks: {slotRenderEnded: function (advertElement, isEmpty) {console.log('DYNAMIC AD RENDERED');console.log(advertElement, isEmpty);},},}});}if (AD_TPL_GAM_SQUARE_1_DYNAMIC_89 === '' || AD_CONTENT_ID_GAM_SQUARE_1_DYNAMIC_89 === '') {currentScript.insertAdjacentHTML('beforebegin', `

`);var wrapperElement = currentScript.parentElement;var closestParent = wrapperElement.closest('.b-ad');if (closestParent) {closestParent.style.display = 'none';}return;}if (top.__burdaAds.isSeznam()) {if (top.__burdaAds.getDevice() === 'desktop' || top.__burdaAds.getDevice() === 'tablet') {currentScript.insertAdjacentHTML('beforebegin', AD_TPL_GAM_SQUARE_1_DYNAMIC_89);}} else {let pushAd = false;if (top.__burdaAds.getDevice() === 'desktop' || top.__burdaAds.getDevice() === 'tablet') {currentScript.insertAdjacentHTML('beforebegin', AD_TPL_GAM_SQUARE_1_DYNAMIC_89);pushAd = true;}}})();

Espresso nalijte do obdélníkové formy o rozměrech cca 20x30 cm, přidejte cukr a promíchejte, aby se rozpustil. Přidejte kávový likér, vodku a 2 šálky vody. Promíchejte a dejte na 1 hodinu do mrazáku. Pak formu vyjměte a směs promíchejte vidličkou, abyste vytvořili drobné ledové krystalky.

Vraťte misku na 30 minut do mrazáku a opět promíchejte. Postup opakujte ještě třikrát nebo čtyřikrát v třicetiminutových intervalech, dokud granita nebude mít hrubou zrnitou konzistenci.Do čtyř sklenic na martini pak dejte několik lžiček šlehačky. Navrch dejte lžíci granity a na ni dejte další šlehačku. Ozdobte několika zrnky espressa a ihned podávejte.

Náš tip: Stačí-li vám úplně obyčejná ledová káva, můžete si ji připravit podle našeho videoreceptu.

Tři letní kávové drinky, které můžete vypít nebo sníst. Jahodové kapučíno nebo kávová pěna jsou letošními hity (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tuan Roob DDS

Last Updated:

Views: 5709

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tuan Roob DDS

Birthday: 1999-11-20

Address: Suite 592 642 Pfannerstill Island, South Keila, LA 74970-3076

Phone: +9617721773649

Job: Marketing Producer

Hobby: Skydiving, Flag Football, Knitting, Running, Lego building, Hunting, Juggling

Introduction: My name is Tuan Roob DDS, I am a friendly, good, energetic, faithful, fantastic, gentle, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.